Som Malmöbo kan du förvänta dig ett underhållande utbud när det kommer till firande av årets olika högtider. Valborg är en av dessa högtider där Malmö bjuder på ett stämningfullt firande på flera platser runt om i staden. Är du nyfiken på hur Valborg firas i Malmö? Här berättar vi lite mer!

Valborgsfirande i Malmös parker

Visste du att Folkets Park i Malmö är den äldsta i sitt slag i hela vida världen? Dessutom en välbesökt plats för inte bara Malmöbor utan folk från hela landet. Hit har svenskar vallfärdat i över 120 år för att ha kul med vänner, slappna av och bara njuta av livet. Parken innehåller många olika delar som gör den utmärkt till de flesta typer av arrangemang och Valborg den 30:e april är en högtid som passar perfekt i Folkets Park.

Även andra parker runt om i Malmö bjuder in till Valborgsfirande; ibland är det ett fast program som står spikat medan det andra gånger är allmänheten som på egen hand välkomnar våren med fest och varma majbrasor.

Fira på stranden

Som den kustnära stad Malmö är kan du självklart njuta av ett firande på stranden. Staden bjuder normalt sett på ett flertal Valborgsfiranden på flera olika strandnära platser kring Malmö. I dessa fall brukar det oftast vara föreningar, segelsällskap eller andra typer av ideela verksamheter som arrangerar firandet. Ett exempel är Valborgsfirandet i Sibbarp (Limhamn) där Malmöbor tillsammans kan fira att ljusare tider är på intåg med körsång, korvgrillning och gnistrande brasa. Bunkeflostrand är en annan plats som brukar stå scen för Valborgsfirande i Malmö.

Valborgsfirande på diskotek

Du som vill fortsätta firandet även efter det att majbrasorna slocknar har många möjligheter till fest och glädje i Malmös pulserande nattliv. Här finns ett stort antal nattklubbar som bjuder in till dansvänligt Valborgsfirande. Gillar du att festa loss till levande musik finns det allt som oftast klubbar med live-uppträdanden från aktuella artister. Beroende på din musiksmak finns olika klubbar, diskotek och barer att välja på – håll koll på lokalernas egna program för att veta vilken artist som spelar i Malmö på just Valborgsmässoafton.

Aktiviteter på Valborg

Malmö Stad är en flitig arrangör av roliga och underhållande aktiviteter för både unga och gamla under årets högtider. På Valborg brukar Malmöbor kunna ta del av diverse händelser i centrum med omnejd; oftast lite innan det att majbrasorna tänds på. Musik, stämning och glädje är nyckelord för det trivsamma Valborgsfirandet i Malmö. Ibland kan det vara skönstämmande allsång, andra gånger cirkus – programmet varierar år för år, men som förälder kan du vara säker på att även barnen kommer att ha en kul och underhållande Valborg!

Restaurang på Valborg?

Det finns några saker värda att tänka på inför Valborgsfirandet i Malmö eller någon annan större svensk stad. Planerar du att äta middag på restaurang just på Valborgsmässoafton kan det vara bra att vara ute i tid och boka bord. Valborg är nämligen en populär högtid och restauranger kan snabbt bli fyllda med familjer och kompisgäng som vill fira ihop med en bit god mat.