Sveriges tredje största storstad Malmö är en festlig stad som vid varje tillfälle bjuder in till härlig atmosfär där Malmöbor tillsammans firar och har roligt. Nyår är en av dessa högtider som du definitivt inte får missa att fira i Malmö – stämning, glitter och förväntan på hög nivå!

För både unga och gamla

Nyårsfirande brukar spontant föra tankarna till ett enda håll-i-gång och klackarna i taket – men faktum är att Malmö även bjuder på trivsamt firande för den som gillar att fira in det nya året, men i lite mer fridfulla former. Med det sagt är nyårsfirandet i Malmö allt annat än en tråkig tillställning – du kan förvänta dig ett fullspäckat program som på olika platser runt om i staden underhåller unga och gamla.

Cityhandeln gör mycket för att skapa den härliga feststämning som nyårhelgen ändå står för med sina vackra dekorationer och glittersprakande skyltfönster. Den mörka vintermånaden tänds upp av förväntan som ligger och gror i varje gatuhörn – ta med dig din partner eller familjen på en trevlig nyårspromenad i city!

Under årets sista dag brukar ofta aktiviteter ske lite överallt i Malmö; det kan vara sportsliga arrangemang, men även olika typer av underhållning för både yngre och äldre Malmöbor. Musik är exempelvis något Malmö är bra på och varför inte fira in det nya året med en trivsam nyårskonsert?

Partyhatten på

Malmö är inte bara en kulturstad som bjuder på ett ständigt händelserikt program utan dessutom en ypperlig stad för dig som vill partaja med bravur. Börja nyårskvällen med en trivsam middag hos goda vänner eller på någon av stadens alla välsmakade restauranger. Låt sedan Malmö stad omfamna dig och ditt kompisgäng med glädje, glitter och härlig feststämning.

Tolvslaget kommer i år att firas med ett vackert fyrverkeri och konfettiregn på Malmö Operas Piazza och kommer garanterat att färgsätta hela Malmöhimmeln. Se till att vara där lite innan tolvslaget för att inte missa den fantastiska operasångaren Rickard Söderberg och Laine Quist som ska vara på Malmö Operans balkong.

Det mångkulturella Malmlö

Malmö är en interkulturell stad i den mening att kultur blandas här i en härlig kombination, vilket ger staden en unik puls få andra svenska städer kan konkurrera med. Ett nyårsfirande i Malmö är verkligen en sann upplevelse, inte bara tack vare Malmö Stads festliga nyårsprogram utan även stadens mångkulturella karaktär som bidrar mycket till den så stämningsfulla miljön. Det finns otroligt många nationaliteter representerade i Malmö och här bjuds det på både traditionellt svenska och exotiska inslag; såväl inom kultur som nöje!

Turist i Malmö

Är du sugen på att uppleva Malmö som turist är staden absolut ett hett tips att fira in det nya året i. Malmö är en storstad i svenska mått och kan erbjuda ett stort utbud av alternativ när det gäller boende. Boka ett trivsamt hotell mitt i centrum eller kanske något av Malmös prisvärda vandrarhem. Vill du passa på att se dig omkring när du är på plats för att fira Nyår i Malmö är lokaltrafiken ett smidigt alterantiv att ta dig runt på.